Over Sander

Als freelance journalist maak ik het liefst bijzondere portretten van mooie mensen. Een mooi verhaal ontstaat pas als ik eerst luister en observeer zonder een oordeel te vellen, als ik mensen ruimte bied zich bloot te geven. En dat geldt voor iedereen die ik spreek: voor mij is ieder mens bijzonder genoeg om een mooi verhaal te hebben.

Die verhalen teken ik op voor verschillende media, zowel off- als online. Trots ben ik daarbij vooral als in het eindresultaat beeld, tekst en vormgeving elkaar versterken. Want een goed verhaal staat niet alleen. Ik kan dan ook genieten van de opdrachten waarin ik mijn eigen werk kan combineren met de kracht en creativiteit van anderen.

Ik ben hoofdredacteur van het Rotterdamse Gers! magazine en van vakblad C, dat communicatievereniging Logeion uitgeeft. Bij het ministerie van Justitie en Veiligheid ben ik hoofdredacteur van JenV Magazine en coördinator van de interne nieuwsvoorziening. Verder werk ik onder andere als (hoofd- en eind-) redacteur voor e-zines, intranet en websites. Ook schrijf en begeleid ik boekproducties, brochures en platte teksten. Wat het medium ook is, een goede tekst verdient aandacht en een scherp oog voor detail.