Over Sander

Als freelance journalist maak ik het liefst bijzondere portretten van mooie mensen. Daarbij geldt: ieder mens is bijzonder genoeg om een mooi verhaal te hebben. En een mooi verhaal ontstaat voor mij als ik eerst luister en observeer zonder een oordeel te vellen, als ik mensen ruimte bied zich bloot te geven.

Deze verhalen teken ik op voor off- en online media. Ik geniet ervan als beeld, tekst en vormgeving elkaar daarbij versterken. Een goed verhaal staat immers niet alleen. De kracht van deze combinatie komt onder andere tot uitdrukking in mijn boeken De Rotterdammers van Humanitas, Een rood wit eerbetoon in zwart wit, Casus KvK transformatie van een instituut, de jaarverslagen van Stichting Bevordering van Volkskracht en UITGEBUIT, de bundel van twee boeken met levensverhalen van slachtoffers van mensenhandel en van loverboys.

Ik ben hoofdredacteur van het Rotterdamse Gers! magazine en van C, hét communicatiemagazine van Nederland (een uitgave van Logeion). Bij het ministerie van Justitie en Veiligheid ben ik hoofdredacteur van JenV Magazine en van de interne nieuwsredactie. Wat het medium ook is, een goede tekst verdient aandacht en een scherp oog voor detail.